Laserontharing

Pijnloos en effectief ontharen

DROP THE RAZER – START THINKING LASER

Waar er bij een traditionele ontharing wordt uitgegaan van kracht, het haar wordt immers inclusief haarwortel uitgetrokken, is diode  laserontharing een veel zachtere behandeling. Bij een laserbehandeling geraakt de huid nauwelijks geïrriteerd. Door middel van het gekoelde systeem is een laserbehandeling en laserontharing dan ook volkomen pijnvrij. 

••

Hoe werkt het?

Laserontharing is een permanente haarverwijderingsmethode. Tijdens een laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. 

Stap 1.

Gaat u voor een laserontharing, dan dient u minimaal 6 weken voor de behandeling te stoppen met harsen of epileren. Scheren kan wel en ook ontharingscrème vormt geen probleem. De zone dient ook gedurende een 2-tal weken uit de zon te zijn gebleven en ook bruiningscrèmes worden voorafgaand afgeraden.

Stap 2.

De laser gaat tijdens de behandeling de wortel beschadigen waardoor deze uitvalt. Dit kan een 2-tal weken in beslag nemen, maar vaak gaat het ook sneller.

De duurtijd van een laserbehandeling kan variëren, het hangt een stuk van het behandelgebied. Meestal neemt een sessie ergens tussen de 15 minuten en 2 uur in beslag. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld door het kopstuk en een verkoelende gel.

Stap 3.

De huid kan wel even gevoelig aanvoelen en/of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal snel.

De zon mijdt u maar beter gedurende een 2-tal weken. Gaat u toch in de zon gebruik dan een beschermingsproduct met factor 50. Vermijd wel de zonnebank.

Stap 4.

Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone en het aantal haartjes die zich op het moment van de laserontharing niet in de actieve groeifase bevinden. Dat is dan ook de reden waarom er gemiddeld 4 à 8 behandelingen nodig zijn elke 4 à 6 weken. 

••

De voordelen van laserontharing

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een laserontharing? Omdat aan een laserbehandeling aardig wat voordelen verbonden zijn:

  • Een laserbehandeling is overal op het lichaam toepasbaar en ook grote oppervlakten kunnen snel behandeld worden. Denk maar aan de benen, onderarm, bikinilijn, buik, … U kiest zelf waar u de laserbehandeling wilt laten toepassen.
  • Terwijl waxen pijnlijk is, is een laserbehandeling quasi volledig pijnvrij. Zeker de vervolgbehandelingen vallen reuze mee want de haren worden steeds dunner.
  • Geen ingegroeide haren meer. Bij traditioneel scheren kan die wel voorkomen, wat voor heel wat pijn kan zorgen. Bij een laserbehandeling komen ingroeiende haren nog amper voor.
  • Een laserontharing doet overtollig haar verdwijnen, waardoor u een gladde huid krijgt en meer zelfvertrouwen. Reken maar dat mensen dat merken.

 

Zijn er ook mindere punten aan een laserbehandeling. Ja, die zijn er maar amper. Het spreekt voor zich dat er wel meerdere sessies nodig zijn en dit neemt wel wat tijd in beslag. Tussen de behandelingen moet u ook rekening houden met een rustperiode. Het spreekt voor zich dat u kiest voor een ervaren specialist die thuis is in laserontharing en over de juiste apparatuur beschikt.

••

Veelstelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen en antwoorden. Zit je toch met vragen of twijfels? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.

Is laserontharing gezond?

Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.

Waarom is laseren zo duur?

Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.

Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie?

Bij elke behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan. Voor het optimale resultaat raden we u aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.

Is haar laseren permanent?

Permanent ontharen werkt met een laserapparaat dat met behulp van lichtflitsen de haarzakjes verwarmt. Deze hitte vernietigt de haarzakjes en zorgt ervoor dat je definitief en permanent van je haargroei af bent. Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is.

Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien. Dit gebeurd meestal maar achter enkele jaren. Daarom is een onderhoud elke 2 jaar nooit slecht. Een onderhoud is dan ook veel goedkoper.

Doet het pijn?

De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Je moet geduld hebben. Tussen elke behandeling zit 4 tot 6 weken en je hebt ongeveer 4 tot 8 behandelingen nodig om een zone haarvrij te krijgen.

Schenk jouw dierbaren een
onvergetelijke stijlvolle verschijning
dankzij Looks Beautyclinic

Verwen je dierbaren met de cadeaubonnen van Looks! Ontdek een wereld van luxe en schoonheid in onze salon, met huidverzorging en Hifu-behandelingen.

Koop nu een cadeaubon en tover een glimlach op hun gezicht!

Je kan eenvoudig je cadeaubon verkrijgen bij ons in de zaak of via bestelling.

Voor meer informatie kan u ons bellen of mailen:

info@looks.be
0493/54 95 43

✹ CADEAUBON KOPEN ✹
Sluiten